pattern
Dejan Sremčević 1
Konačni rezultat
61 : 77
21:24 12:20 22:16 6:17
Igrač utakmice
Torbica Luka
Torbica Luka
PTS 19
2023/24 SENIORI Kolo 2

Košarkaški Spektakl: Sport Key Nadigrao Radivoje Korać

U drugom kolu lige "SENIORI" za sezonu 2023/24, košarkaška ekipa Sport Key ostvarila je impresivnu pobedu nad ekipom Radivoje Korać, rezultatom 77:61. Utakmica je odigrana 4. februara 2024. u sportskom centru Dejan Sremčević 1, gde su se sastali timovi željni dokazivanja i pomeranja granica svog košarkaškog umeća.

Igrač koji je izazvao najviše pažnje i divljenja bio je Torbica Luka, koji je sa 19 poena, 7 uspešnih šuteva iz igre, i pokazanim liderstvom na terenu, proglašen za igrača utakmice. Njegova sposobnost da ostane miran pod pritiskom i izvede tim do pobede, bila je ništa manje nego impresivna.

Prvi kvartal bio je napet, sa timovima koji su se izmenjivali u vođstvu, ali je Sport Key uspeo da završi sa prednošću od 24:21. Ova mala prednost pružila je motivaciju gostujućem timu, koji je u drugom kvartalu proširio svoju prednost, završavajući poluvreme sa osam poena prednosti.

Tokom trećeg kvartala, ekipa Radivoje Korać se nije predavala bez borbe. Zahvaljujući konstantnim naporima Međo Strahinja i Cvetanović Mihajlo, koji su postigli 13, odnosno 14 poena, domaći tim se približio izjednačenju. Međutim, energija i tačnost Sport Key-a su prevagnuli, što im je omogućilo da održe i prošire svoje vođstvo u poslednjem delu igre.

Pored Torbice Luke, značajnu ulogu u pobedi odigrali su Radanović Nikola i Bukvić Vukan, koji su obojica završila sa impresivnih 15 poena. Ova pobeda smatra se timskim uspehom, sa doprinosom svakog pojedinca koji je učestvovao u meču.

Kako se liga SENIORI nastavlja, Sport Key pokazuje da su snažan konkurent za titulu ove sezone. Njihova sledeća utakmica biće prava prilika da potvrde svoj status kao lideri lige, dok Radivoje Korać sigurno traži način da se vrati u formu i dokaže svoje pravo mesto na tabeli.

Gledaoci i navijači željno iščekuju naredne mečeve, očekujući još više uzbuđenja, veština i sportskog duha, kakav je viđen u ovom susretu.

Video snimak susreta dostupan je za gledanje: Utakmica Radivoje Korać vs Sport Key


Ovo je bio samo jedan u nizu mečeva lige SENIORI, ali bez sumnje jedan koji će ostati zapamćen za uzbudljivu igru i izuzetne individualne i timski uspehe, umnogome obećavajući za nastavak sezone.